Orkdalsdrakten

Ideen til å lage en festdrakt for Orkdal står Borghild Gaustad bak. Borghild innledet et samarbeid med Grethe Solemsløkk i 1985 som kom med som tegner siden hun er kunstner. Dette blestarten på en tidkrevende prosess som skulle ta 3 år med leting etter gamle mønstre i Orkdal av klær og andre gjenstander. Det ble og en fantastisk reise i det gamle Orkdal.

May Flaaskog er mesteren for utforming og broderingen av skjorta. Etter flere våkenetter og mye grubling kom Borghild på ideen med å bruke ‘rosen’ fra Orkdalsskapet. Rosen går igjen i all treskjæring som er laget i Orkdal og har stor betydning for bygda. Orkdalsskapet ble da brukt som utgangspungt for broderingen på drakten.

Tjenester

Den første Orkdalsdrakten ble presentert under Orklamartnan i 1987. Grethe og Borghild produserte de første draktene sammen.

I 1990 startet Borghild opp sitt eget firma» Orkdalsdrakten » hvor hun drev firmaet fram til 2002. Aase Bach tok over driften av firmaet «Orkdalsdrakten » og drev drakten fram til 2014. Siden da har all produksjon av Ordalsdrakten foregått hos oss på Skjetne Design.